PureConnect

 View Only
Discussion Thread View
  • 1.  Polycom phone uses wrong port number for SIP with TLS transport

    Posted 13 days ago
      |   view attached

    Hello,

    Does someone use Polycom managed phones with PureConnect which are configured to use TLS as transport protocol for SIP?

    We are facing the following issue with the phone models VVX311/501/601:

    When the Polycom phone is configured to use TLS transport for SIP signalling, the port number value configured as the "SIP receive port" in Interaction Administrator is not being used.
    The phone is using a random high port number instead, which is different every time the phone is rebooted.

    For example, the phone is configured to use TLS transport and port 5061:

    voIpProt.server.1.transport="TLS"
    voIpProt.SIP.local.port="5061"

    But the SIP URI in the Contact header of the SIP REGISTER request sent by the phone contains the port number 45887, as it is visible in the packet capture taken on the switch the phone is connected to (see screenshot attached).

    Also the source port for sending the REGISTER request is not the configured one (5061), but 45887.

    If the phone is rebooted, the new REGISTER request uses another different port number in the high range > 32000. It never uses the configured port number.
    The expectation is that the phone would always use the configured port number (5061) for the SIP communication.

    When TCP is configured as transport protocol for SIP, it works as expected. The problem occurs only for TLS transport.

    The phone is using the firmware version 5.9.6.2327, which is the recommended one by Genesys for CIC 2021R2.
    We already had a ticket open with Care and the outcome was that the issue would be on the Polycom phone.

    I would be interested to know whether someone has this setup working as expected.

    Thanks and regards,
    Marcelo




    #SIP/VolP
    #Telephony

    ------------------------------
    Marcelo Heil França
    InfinIT.cx GmbH
    ------------------------------


  • 2.  RE: Polycom phone uses wrong port number for SIP with TLS transport

    Posted 11 days ago
    What is your line config look like and line group config?

    ------------------------------
    ryan hedlund
    ------------------------------



  • 3.  RE: Polycom phone uses wrong port number for SIP with TLS transport

    Posted 9 days ago
    Hi Ryan,

    Actually the default <Stations-TLS> line with transport port 8061 is being used for the phones.
    Would you like to check any specific setting?

    We have also a ticket open with Care and the outcome is that the issue would be on the phone side and not on the CIC side.

    Regards,

    ------------------------------
    Marcelo Heil França
    InfinIT.cx GmbH
    ------------------------------